Aktuális / Szombaton adventi lelki napot tartottunk iskolánkban

Szombaton adventi lelki napot tartottunk iskolánkban

Szombaton adventi lelki napot tartottunk iskolánkban

Szombaton, az advent harmadik vasárnapja, az öröm vasárnapja előtti napon tartottuk szokásos adventi lelki napunkat. A szentmisét követően a meghívott vendégeink mutattak utat diákjainknak és tanárainknak az adventi időszakban. A felsősökkel Mihályi Jeromos atya, tihanyi perjel ismertette meg a szerzetesi hivatás szépségeit és kihívásait országhatárainkon belül és kívül, valamint a kereszténység értelmére, a boldogságra mutatott rá. A harmadikos és negyedikes tanulóink a veszprémi szeminárium papnövendékeivel, Mike Ervinnel és Bakos Áronnal készülhettek fel játékok segítségével adventi várakozás hátralévő idejére.

Paulics Piroska hitoktató pedig az eddig ismeretlen padlókép módszerrel, játékkal vitt „FÉNYT” az elsős és másodikos diákok életébe.

Mihályi Jeromos atya szavait idézve:

„Vegyük a bátorságot, hogy készületünk útján megmaradjunk. A programok és feladatok sokasága mellett ne feledkezzünk meg a példáról és útmutatásról, amire a betlehemi jászol tanít bennünket. A Teremtő azért lett emberré, hogy végtelen szeretetét és alázatát megmutassa számunkra. Ez a példa vezessen továbbra is bennünket a karácsonyi készülődésünkben.”

Mózs Krisztián

 

Idézet forrása: https://likebalaton.hu/telepules/balaton/hireink/gondolatok-a-tihanyi-perjeltol-advent-harmadik-vasarnapjara-a-likebalatonhu-olvasoinak-134735/

 


Kapcsolódó galéria:
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola

8360 Keszthely,
Kossuth L. u. 75.
Telefon: +36-83/312-657
E-mail küldése
Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola - Magyar