Aktuális / Ranolder Nap

Ranolder Nap

Ranolder Nap

2017. május 12-én pénteken a „Ranolder Nap” keretében emlékeztünk meg iskolánk névadójának, Ranolder János püspöknek közelgő születésnapjáról. Tódor Szabolcs káplán által celebrált ünnepi szentmisét követően az alsó tagozatos gyermekek részére 7 helyszínen zajlottak az események. Az aulában található emléktábla és a Ranolder emlékszoba „kincseinek” megtekintése után környezetvédelmi vetélkedőn sajátíthattak el ismereteket az év vadvirágáról: a hóvirágról; az év fájáról: a vadalmafáról, valamint az év madaráról: a tengelicről. Előzetes információszerzések alapján totót töltöttek ki a megszerzett tudásukról, puzzle képet rakhattak ki.

 

Ranolder püspök életéről, munkásságáról olvashattak, majd fejtettek keresztrejtvényt a diákok. Tangram-kirakó és arcfestés is színesítette a délelőtt programjait, valamint sport-ügyességi vetélkedő és mesehősök felismerése – zene alapján.

 

A jókedvű, vidám gyerekek alkotta osztályok emléklapot vehettek át, illetve túró rudit, melyet a 2.a osztályos Havasi Norbert édesanyja, Havasiné Vajai Réka a balatonlellei Penny Market üzletének vezetője ajánlott fel számukra. Támogatását ezúton is köszönjük!

 

Köszönet illet minden alsós tanítót, akik gyermekeket kísértek a helyszínekre és azokat is, akik érdekes, izgalmas feladatokkal, kreatív ötletekkel várták a gyerkőcöket.

 

A felsős diákok és tanárok a tízórais szünetet követően a Helikon Strandra sétáltak le, ahol a 379. sz. Feltámadás Cserkészcsapat Nagy Tamás és Karacsi Gábor vezetésével fogadta őket. A csapatokat 10 állomáson várták különböző érdekes és mulatságos, ugyanakkor közösségépítő feladatok. Nagy sikere volt a Balaton vizének kanalazásának, az autótolásnak, a cipőfelismerésnek, az „aknakeresésnek”, „síelésnek” is. A délelőtt cserkészjátékokkal zárult. A vidám, jó hangulatú program szervezéséért köszönet a cserkészeknek!

Mózsné Nuznek Katalin

alsós munkaközösség-vezető


Kapcsolódó galéria:


««  «  1 2  »  »»
2 oldal, 40 összesen, 1-36


« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola

8360 Keszthely,
Kossuth L. u. 75.
Telefon: +36-83/312-657
E-mail küldése
Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola - Magyar