Aktuális / Kulisszatitkok

Kulisszatitkok

Kulisszatitkok

Hol volt, hol nem volt, a 2016-os báli szezonon túl, de a 2017-esen még innen, ismét összefogott néhány vállalkozó szülő, hogy a jó hangulat kedvéért, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is színdarabbal kedveskedjenek a Ranolder-bál résztvevőinek.  Számomra megtisztelő, hogy ismét engem kértek meg, hogy válasszam ki és tanítsam be az erre az alkalomra általam megfelelőnek tartott darabot. November első hetében kezdődtek a próbák. Először csak hetente egyszer, később kétszer, majd a bál előtti héten már háromszor találkoztunk. Alkalomról alkalomra ízlelgettük Arany János versbe szedett szavait, ugyanis idén, A fülemile című elbeszélő költeményére esett a választásom, amit egy kis csavarral, -igazodva a bál témájához-, country stílusban javasoltam előadni. Örömmel mondhatom, hogy a néhány bátor és tehetséges újonccal kiegészülő összeszokott, lelkes csapatunk, állandó időzavarral küzdve ugyan, de felnőtt a feladathoz.  Igaz, hogy az utolsó pillanatban, de mindenki megtanulta a szövegét. (Mégpedig pontosan!   )  A díszlet, a kellékek, a jelmezek, és a zenei aláfestés is próbáról, próbára tökéletesedett.

A visszajelzésekből ítélve Péter és Pál (akikről most már tudjuk, „nyárban, összeférnek a naptárban”) iróniával fűszerezett küzdelme elnyerte a bálozók tetszését. A színjátszókban pedig megerősítette, hogy ismét nem volt hiábavaló a szövegtanulással, és a jó hangulatú próbákkal töltött idő. Az előadás után, az ilyenkor természetesnek számító eufórikus hangulatban ígértük meg egymásnak, hogy jövőre újra összejövünk, hogy egy újabb, eleinte megtanulhatatlannak, megvalósíthatatlannak ítélt darabbal próbálkozzunk a szórakoztatás reményében!

És akik mindent beleadtak: Balázsy Ágnes, Csőbör Zita, Dormánné Varga Krisztina, Horváthné Mikolás Vera, Kerner Gábor, Máté Szilvia, Mikolásné Horváth Ibolya, Mózs Krisztián, Németh Áron, Sziné Horváth Beáta, Szűcs Mariann, Varga V. Cecília

Mindent köszönök!

 

                                                                                                                      Balogh Anikó

                                                                                                                 tanító, drámapedagógus

 

 

 


Kapcsolódó galéria:

Elérhetőségek

Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola

8360 Keszthely,
Kossuth L. u. 75.
Telefon: +36-83/312-657
E-mail küldése
Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola - Magyar