Aktuális / „Jártunk nyugaton, jártunk keleten, sárga utakon, idegen helyeken…”

„Jártunk nyugaton, jártunk keleten, sárga utakon, idegen helyeken…”

„Jártunk nyugaton, jártunk keleten, sárga utakon, idegen helyeken…”

Iskolánk harmadikasai és mi, ötödikesek február 3-án Zalaegerszegre utazhattunk a Hevesi Sándor Színházba. A buszozás alatt izgatottak voltunk, nagyon vártuk, hogy láthassuk az Óz című mesemusicalt.

A darabot modern stílusban, a mai gyerekek számára érthető módon vitték színpadra Tompagábor Kornél rendezésében. A fantáziadús cselekmény magával ragadott minket: az utazás során számos kaland várt a szereplőkre, új ismerősöket szereztek az utazók. Beleéltük magunkat a történetbe: együtt drukkoltunk Dorkának, hogy hazajusson, sokat nevettünk a Madárijesztőn, Toto kutyuson. Végül minden jóra fordult: a Madárijesztőnek lett esze, a Bádogembernek lett szíve, az Oroszlánnak bátorsága és Dorka is hazajutott. Csodálkozva néztük a táncbetétek akrobatikus elemeit, lenyűgözött minket a színpadi pontosság, precizitás. Nekem leginkább a Dorkát megformáló Kovács Virág játéka tetszett.

A színház belső tere is elnyerte tetszésünket. Hazafele arról társalogtunk, hogy elvarázsolt minket az előadás – mindannyian így gondoltuk. A buszon együtt énekeltük: „Jártunk nyugaton, jártunk keleten, sárga utakon, idegen helyeken…” Remek élmény volt!

Mikola Klaudia 5.B
« Vissza az előző oldalra!

Elérhetőségek

Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola

8360 Keszthely,
Kossuth L. u. 75.
Telefon: +36-83/312-657
E-mail küldése
Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola - Magyar