Aktuális / Gergely-napi Művészeti Fesztivál 2017

Gergely-napi Művészeti Fesztivál 2017

Gergely-napi Művészeti Fesztivál 2017

Ha március, akkor Gergely nap. Ha Gergely nap, akkor Gergely napi Fesztivál Gyenesdiáson. Ha Gergely napi Fesztivál, akkor arról a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport nem hiányozhat. Így volt ez most is, melyre nagyon készültek a táncosok. A hét végi (vasárnap délelőtti) próbák Lackóval, mind a felkészülés jegyében teltek el. Az idén három műsorszámot neveztek, két szóló és egy fiútáncot.

A fellépés alaphangulatát megadta Pál Bendegúz Széki táncok c. koreográfiája, melyet hibátlanul mutatott be. De nem volt idő sok pihenésre, mert nemsokára következtek a fiúk, pontosabban 16 fiú, akik gyönyörűen, nemzeti színű szalaggal kiegészített viseletben adták elő a Gábor Áron c. koreográfiát, melyben Bendegúz és Leskó Zsolt táncolták a szólót. A hibátlanul, fegyelmezetten, egységesen bemutatott tánc méltón kapott vastapsot a közönségtől. Zsolti fellépésére se kellett sokat várni, hisz három műsorszám volt csak a szólója előtt. Az év végi műsorban is bemutatásra kerülő Szegény legény pontozója c. koreográfiát mutatta be, mely a Kis-Küküllő menti táncanyagra épül. Zsolti, a rá jellemző precizitással, tartással mutatta be (természetesen hibátlanul) produkcióját.

A zsűri tagjai Berecz István, Örökös Aranysarkantyús szólótáncos, a „Fölszállott a páva” szólótánc győztese és Bereczky Szilárd, a Népművészet Ifjú Mestere voltak.

A díjátadásra egy kicsit megkésve fél 5-kor került sor:

  • Tündérrózsa Gyermek- néptánccsoport – bronz
  • Leskó Zsolt – ezüst
  • Pál Bendegúz – kiemelt arany minősítést szerzett.

Az eredmények azért is jelentősek, mivel két kivétellel művészeti iskolák táncosai léptek fel, akik köztudottan heti 5 órában foglalkoznak a néptánccal. Bendegúz kiemelt arany minősítése pedig első ilyen eredmény a Tündérrózsa Gyermek-néptánccsoport történetében.

Mind a három produkcióhoz szívből gratulálunk.

 


Kapcsolódó galéria:

Elérhetőségek

Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola

8360 Keszthely,
Kossuth L. u. 75.
Telefon: +36-83/312-657
E-mail küldése
Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola - Magyar