Aktuális / 15 éves a Ranolder Iskola

15 éves a Ranolder Iskola

15 éves a Ranolder Iskola

„Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened az Úr”

Mózes 5. könyve

 

2019. június 6-án iskolánk újraalapításnak 15. évfordulójáról jubileumi gálaműsorral emlékeztünk meg a Balaton Színházban.

A program nyitányaként Őry Gábor igazgató úr iskolánk volt és jelenlegi diákjainak művészeti alkotásaiból nyílt tárlatra invitálta a résztvevőket. A kiállításon Farkas Réka, Szabó Flóra, Halász Gábor, Szekeres Atina, Rozner Marcell, Scheffer Sára, Orsós Diána, Nagy Márk, Skerlecz András és Tóth Diána alkotásait tekinthették meg az érdeklődők.

Ezután vette kezdetét a gálaműsor, melyre szeretettel hívtuk, vártuk iskolánk volt és jelenlegi dolgozóit, diákjait, a kedves szülőket, a közjogi méltóságokat, partnerintézmények vezetőit, és minden kedves érdeklődőt.

A himnusz közös eléneklése után a résztvevők egy iskolánkat bemutató kisfilmet tekinthettek meg, melyben felelevenedtek az elmúlt 15 év fontosabb eseményei.

A megjelenteket Őry Gábor igazgató úr ünnepi beszéde köszöntötte.

Ez követőn Dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott asszony, majd Manninger Jenő országgyűlési képviselő úr, és végül Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek úr osztotta meg ünnepi gondolatait.

A műsor iskolánk volt és jelenlegi diákjainak művészeti produkciókat felsorakoztató blokkjával folytatódott.

Elsőként az EMotion Táncstúdió tagjai, Sümegi Anett Júlia, Sümegi Botond, Farkas Gergő, Szabó-Kövi Kamilla, Tihanyi Barnabás és Vastag Zsófia (a vonyarcvashegyi általános iskola tanulója) tartottak fergeteges bemutatót latin és standard táncokból.

Őket követte Gönczi Jakab prózai előadása, aki Márai Sándor: Premier című művét tolmácsolta.

A komolyzenei blokkban Tihanyi Barnabás és Szabó Zsófia fuvolajátéka, Hocz Veronika szólóénekes produkciója, majd Alföldi Nelli hegedűjátéka kápráztatta el a közönséget.

Havasi Norbert 4. a osztályos tanuló előadásában Verseghy Erzsébet: Fellegjáró Pöttöm Pál versét hallhattuk.

A műsor második részében iskolánk első három évfolyamának néptáncbemutatója, valamint a Tündérrózsa néptánccsoport produkciója következett Tarjányi Sándor művészeti vezető közreműködésével.  A bemutatót hatalmas ováció fogadta. Jó volt látni a fellépő gyermekek önfeledt, a produkció minden pillanatát élvező előadását.

A magas színvonalú műsor valamennyi alkotójának, résztvevőjének hálás szívvel mondunk köszönetet azért a felejthetetlen élményért, amit örökre megmaradó emlékként kaptunk.


Kapcsolódó galéria:
« Vissza az előző oldalra!


Elérhetőségek

Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola

8360 Keszthely,
Kossuth L. u. 75.
Telefon: +36-83/312-657
E-mail küldése
Ranolder János Római Katolikus Általános Iskola - Magyar